17 Aralık 2016 Cumartesi 12:21
Yunanistan Vizesine Nasıl Başvurulur ? Gerekli Evraklar Nelerdir
banner61

Schengen Bölgesi ülkeler arasında en dikkat çeken ülkelerden biri olan ve Ülkemizde'de turistik seyahatlerin hem yakın hem de uygun fiyatlar sebebiyle çok fazla olduğu Yunanistan seyahatiniz öncesinde eğer Bordo (Umuma Mahsus) Pasaport sahibi iseniz vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Yunanistan'a seyahat edecek başvuru sahipleri 90 güne kadar olan seyahatler için Yunanistan Schengen Vizesi almak zorundadır. Yunanistan Schengen Bölgesi ülkesi olduğundan alacağınız Yunanistan vizesi ile almış olduğunuz vize türüne göre diğer Schengen bölgesi ülkelerine de seyahat edebilirsiniz. Yapacağınız vize başvurusu için öncelikle bir randevu almalısınız ve aldığınız randevu gününde hazırlamış olduğunuz evrakları eksiksiz ve tam olarak teslim etmeniz gerekmektedir.

Başvuru sahipleri başvurularını 90 günü aşmayan bir seyahat gerçekleştirecekse Yunanistan Konsolosluğu tarafından yetki verilmiş olan aracı kurumu vasıtası ile yapmalıdır. Yapacağınız başvuru yoğunluğa ve resmi tatil günlerine de bağlı olarak ortalama 5 – 15 iş günü süresince sonuçlanacaktır. Yapacağınız başvuru türü Ticari , Fuar , Kongre , Kültürel yada Sportif katılımlardan birini içeriyorsa ortalama olarak 3 günde sonuçlanacaktır. 25 Eylül 2014 tarihi ile yürürlülüğe giren yeni parmak izi sistemine göre başvuru sahiplerinin vereceği parmak izi Schengen Bölgesi ülkelerinde 5 yıl geçerli olacaktır. Eğer 25 Eylül 2014 tarihi sonrasında bir başvurunuz bulunmuyorsa parmak izi zorunluluğu nedeni ile başvuruda bizzat bulunmanız gerekecektir ve parmak izi uygulaması zorunludur. Yapacağınız seyahat türü eğer ‘’Aile ve Arkadaş Ziyareti’’ kategorisini içeriyorsa Yunanistan’da bulunan yakınınızdan bir davetiye talep etmeniz gerekecektir. Davetiye’nin size ulaşması sonrasında başvurunuzu yapabileceğinizi unutmayın.

Türkiye Cumhuriyeti Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik Pasaport (Siyah) Pasaport Sahibi kişiler ise 180 gün içerisinde 90 günlük süreyi ihlal etmeme kaydıyla Yunanistan Konsolosluğu,Yunanistan Schengen vize işlemlerinde muaf tutulmaktadır.Yunanistan vizesi başvurunuz için gerekli olan evraklar başvurunuzun türüne göre değişkenlik gösterebilen bir durumdur. Genel evrak Listesine bu yazımızın alt kısımından ulaşabilir yada çağrı merkezimizi arayarak başvurunuza uygun olacak evraklar ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Başvuru tarihinizin seyahat tarihinizden en az 15-20 günlük süreç içinde olmasına dikkat etmeniz gerektiğini unutmayın.

Parmak İzi Zorunlu mu?

Parmak İzi Sistemi Zorunlu Bir Uygulamadır.

Başvuru Ne zaman sonuçlanır ?

Turistik başvuruların ortalama yanıtlanma süresi 5 ila 15 iş günüdür.

Hangi Evrakları Hazırlamalıyım ?

Pasaport
Varsa eski pasaportlar (Aslı)
Biometrik Fotoğraf (Son 6 Ay İçerisinde Çekilmiş Olmalıdır)
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
Finansal Durumu Gösteren Belgeler
Vize Talep Dilekçesi
Çalıştığınız Kuruma Ait Belgeler
Seyahat Sağlık Sigortası (Çağrı Merkezimizden Detaylı Bilgi Alabilirsiniz.)
Çalıştığınız Kuruma Ait Belgeler
Uçak Rezervasyonları
Geliri Olmayanlar İçin Sponsor Kişi Tarafından Yazılacak Dilekçe
Reşit Olmayanlar İçin Muvafakatname
Kişi Öğrenci İse Öğrenci Belgesi
Kişi Emekli İse Emekli Maaşınızı Gösteren Belge
Kişi Çiftçi İse Ziraat Odasından Onaylı Çiftçilik Belgesi

 

Son Güncelleme: 17.12.2016 12:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.