02 Ocak 2017 Pazartesi 12:20
Yunanistan Kapı Vizesi 2017
banner61

Schengen Bölgesi ülkeler arasında en dikkat çeken ülkelerden biri olan ve Ülkemizde'de turistik seyahatlerin hem yakın hem de uygun fiyatlar sebebiyle çok fazla olduğu Yunanistan seyahatiniz öncesinde eğer Bordo (Umuma Mahsus) Pasaport sahibi iseniz vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Yunanistan'a seyahat edecek başvuru sahipleri 90 güne kadar olan seyahatler için Yunanistan Schengen Vizesi almak zorundadır. Yunanistan Schengen Bölgesi ülkesi olduğundan alacağınız Yunanistan vizesi ile almış olduğunuz vize türüne göre diğer Schengen bölgesi ülkelerine de seyahat edebilirsiniz. Yapacağınız vize başvurusu için öncelikle bir randevu almalısınız ve aldığınız randevu gününde hazırlamış olduğunuz evrakları eksiksiz ve tam olarak teslim etmeniz gerekmektedir.

Yunan Adalarına yönelik kolay vize yada kapıda vize uygulaması tek girişlik bir vizedir. Her yıl kalış süresi değişmekle birlikte, son yılı ele aldığımızda 15 günlük bir vize verilmekteydi. Kapıda vize uygulamasından yararlanarak Yunanistan ülke sınırları içerisinde de kapıda vize süreniz boyunca seyahat edebilirsiniz.Kapıda vize uygulamasında yer alan tek giriş ibaresi ise şu anlama gelmektedir;Vizenizi alıp Yunanistan‘a geçiş yaptıktan sonra vize süreniz boyunca seyahat edebilirsiniz. Ancak aynı gün bile çıkış yapsanız vizenizin geçerliliği sona erecektir. Bu uygulamaya tek giriş uygulaması denilmektedir.Eğer sık seyahat etmiyorsanız hem daha zor olan ve daha maliyetli olan Schengen Vizesi yerine Kapıda Vize almanızı tavsiye ediyoruz. Böylece yüksek vize ücreti ödemek yada konsolosluk görüşmesine gitmekten kurtulmuş olursunuz.

Kapıda Vize Yunan Adaları

Midilli Adası
Sakız Adası
Rodos Adası
Kos Adası
Meis Adası
Samos Adası


Yukarıda belirttiğimiz adalara Türkiye‘den direk geçiş bulunmaktadır. Bu nedenle Kapıda Vize uygulamasından yararlanmak için yukarıdakileri tercih edebilirsiniz.

Kapıda Vize Başvurusu
Yunanistan – Yunan Adaları Kapıda Vize başvuru sürecinde iki seçeneğiniz bulunmaktadır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi sizlere ön başvuru yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Yunanistan Cumhuriyet devleti Balkan Yarımadasının güneyinde, kuzey tarafından Arnavutluk, Bulgaristan ve Makedonya, Doğudan Türkiye, güneydoğusunda Ege Denizi, güneyinden Akdeniz ve batısından ise Adriyatik Denizi ile çevrili bir ülkedir. Ülkenin sınırlarının büyük bir bölümü denizlerle çevrilidir. Yunanistan’ın başkenti Atina’dır. Ülke nüfusu 10 milyon civarındadır. Resmi dili Yunanca olup, dini inançları ise Hristiyanlıktır. Para birimi olarak Euro kullanılmaktadır.

Siyasi olarak yönetim şekli ise başkanlık sistemine dayalı olan bir parlamenter cumhuriyettir. Hükümet başkanı ve devlet başkanı birbirlerinden ayrıdır. Kanun yapma yetkisi sadece dört yılda bir seçimle gelen meclise aittir. Yargı gücü hakkı bağımsız mahkemelerine aittir. Yunanistan ülkesi idari açıdan ise toplamda 10 bölge ve 51 ilden oluşur.

Kapı Vize Başvuru Gerekli Belgeler:

• Pasaportun fotoğraflı sayfasının fotokopisi(önceden alınmış vize sayfaları eklenirse faydalı olacaktır)
• Kimlik fotokopisi (Standart Kimlik Fotokopisi)
• Biometrik 2 adet fotoğraf ( arka fon beyaz vesikalık)
• Gidiş / dönüş gemi bileti (Bizden aldığınızda ilave ediyoruz.)
• Otel rezervasyon belgesi (Günübirlik geçişlerde gerekmemektedir.)
• Yunan vizesi başvuru formu ( linkten indirebilirsiniz: kapida vize basvuru formu)
• Banka hesap dökümü veya kredi kartı hesap (Sadece Rodos için)
• Rus, Belarus ve Ukrayna uyruklu yolcular için kimlik fotokopisi dışında aynı evraklar istemektedir.

Başvuru Formu Doldurulurken Dikkat Edilecek Hususlar:

– Başvuru formu bilgisayar ortamında doldurulmalıdır. Çıktısı alınarak ıslak imza ile tarafımıza gönderilmelidir.
– Kesinlikle Türkçe karakterler kullanılmayacaktır.(ç,ğ,i,ö,ş,ü)
– Türkiye yerine TURKEY yazılacaktır.
– Yunanistan yerine GREECE yazılacaktır.
– Vatandaşlık bölümüne TURKISH yazılacaktır.
– Meslek ve/veya sahibi olduğu iş ünvanı ingilizce yazılacaktır. Bakınız: İngilizce Meslek Tanımları

Kapıda Vize Alımında Pasaport:

– Çıkış gününden itibaren en az 3 ay geçerlilik süresi olmalıdır. Aksi takdirde kapıda vize alınamamaktadır.
– Pasaportunuz da en az 2 sayfa boş olmalıdır.
– Pasaportta K.K.T.C giriş kaşesi bulunmamalıdır.

NOT: Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları eğer pasaportlarında Kuzey Kıbrıs Girişi Damgası mevcut ise Yunanistan hükümetinin uyguladığı politik sebeplerden dolayı Yunanistan’a ve Yunan Adaları’na giriş yapamayacaklardır.

Son Güncelleme: 07.01.2017 09:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.