07 Ocak 2017 Cumartesi 09:42
Hollanda Vizesi Randevu
banner61

Randevu Günü Yapılacak İşlem Sırası Nedir ? Randevu gününde evraklarınızı teslim edip , parmak izi verip ve vize ücretini vezneye ödeyeceksiniz. Pasaportunuz tekrar teslim alma seçeneğinize göre size geri gelecek yada siz teslim alacaksınız.

Nasıl Randevu Alırım ?
0850 840 20 93 numaralı çağrı merkezi üzerinden ÜCRETSİZ bilgi alabilir randevu işlemlerini başlatabilirsiniz.

Pasaport Fotoğrafım Vize Başvurusunda Geçerli Olurmu ?
Hayır. Yeni bir biyometrik fotoğraf çektirmeniz gerekmektedir.

Temiz ve hareketli sokakları ile kültür açısından dolu bir ülke olan Hollanda'ya yapacağınız seyahat öncesinde eğer Bordo (Umuma Mahsus) Pasaport sahibi iseniz vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Hollanda’ya seyahat edecek başvuru sahipleri 90 güne kadar olan seyahatler için Hollanda Schengen Vizesi almak zorundadır. Hollanda Schengen Bölgesi ülkesi olduğundan alacağınız Hollanda vizesi ile almış olduğunuz vize türüne göre diğer Schengen bölgesi ülkelerine de seyahat edebilirsiniz. Yapacağınız vize başvurusu için öncelikle bir randevu almalısınız ve aldığınız randevu gününde hazırlamış olduğunuz evrakları eksiksiz ve tam olarak teslim etmeniz gerekmektedir.

Başvuru sahipleri başvurularını 90 günü aşmayan bir seyahat gerçekleştirecekse Hollanda Konsolosluğu tarafından yetki verilmiş olan aracı kurumu vasıtası ile yapmalıdır. Yapacağınız başvuru yoğunluğa ve resmi tatil günlerine de bağlı olarak ortalama 5 – 15 iş günü süresince sonuçlanacaktır. Yapacağınız başvuru türü Ticari , Fuar , Kongre , Kültürel yada Sportif katılımlardan birini içeriyorsa ortalama olarak 3 günde sonuçlanacaktır. 25 Eylül 2014 tarihi ile yürürlülüğe giren yeni parmak izi sistemine göre başvuru sahiplerinin vereceği parmak izi Schengen Bölgesi ülkelerinde 5 yıl geçerli olacaktır. Eğer 25 Eylül 2014 tarihi sonrasında bir başvurunuz bulunmuyorsa parmak izi zorunluluğu nedeni ile başvuruda bizzat bulunmanız gerekecektir ve parmak izi uygulaması zorunludur. Yapacağınız seyahat türü eğer ‘’Aile ve Arkadaş Ziyareti’’ kategorisini içeriyorsa Hollanda’da bulunan yakınınızdan bir davetiye talep etmeniz gerekecektir. Davetiye’nin size ulaşması sonrasında başvurunuzu yapabileceğinizi unutmayın.

Türkiye Cumhuriyeti Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik Pasaport (Siyah) Pasaport Sahibi kişiler ise 180 gün içerisinde 90 günlük süreyi ihlal etmeme kaydıyla Hollanda Konsolosluğu, Hollanda Schengen vize işlemlerinde muaf tutulmaktadır.Hollanda vizesi başvurunuz için gerekli olan evraklar başvurunuzun türüne göre değişkenlik gösterebilen bir durumdur. Genel evrak Listesine bu yazımızın alt kısımından ulaşabilir yada çağrı merkezimizi arayarak başvurunuza uygun olacak evraklar ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Başvuru tarihinizin seyahat tarihinizden en az 15-20 günlük süreç içinde olmasına dikkat etmeniz gerektiğini unutmayın.

26 Ülkenin içinde bulunduğu Schengen Bölgesi Ülkeleri ; Almanya, İtalya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Estonya, Fransa, Hollanda,İspanya, İsveç, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Norveç, Polonya, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, İsviçre,İ zlanda, Letonya, Lihtenştayn, Macaristan, Portekiz, Slovakya, Slovenia. Schengen anlaşmaları, vize alan kişilerin Schengen Bölgesinde serbest dolaşımını hedefleme amacıyla kurulmuştur. Herhangi Schengen Bölgesine dahil olan bir Ülkeden Schengen Vizesi aldığınızda bu vize türüne göre Schengen bölgesindeki ülkelerin tamamında geçerlidir.

Son Güncelleme: 07.01.2017 23:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.