02 Ocak 2017 Pazartesi 13:13
Çin Vizesi Gerekli Evraklar 2017
banner61

Uzakdoğu ülkeleri arasında en çok ilgi gören ülkelerin başında Çin gelmektedir. Her yıl çeşitli dönemlerde dünyanın pek çok ülkesinden turistleri ağırlayan ülkenin başkenti Pekin’dir. Çin’in 5 bin yıllık yazılı bir tarihinin mevcut olması da ilgi çeken yönleri arasında yer alıyor. Ülke topraklarında 6 bin yıl öncesinden kalma kalıntılar bulunmuştur. Cumhuriyet ile yönetilen Çin’in nüfusu 1.35 milyardır.

Çin’e seyahat etmek isteyenlerin öncelikle vize başvurusu yapması ve vize alması gerekmektedir. Çin vizesi işlemlerinde tıpkı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi pasaport büyük önem arz eder. Vize başvurunuzun kabul edilebilmesi için en az 6 ay geçerli olan bir pasaporta sahip olmanız gerekmektedir. Pasaportunuzun yıpranmış olması ise Çin vizesi almanızın sıkıntıya girmesi anlamına gelmektedir.

Aynı zamanda başvuru işlemlerinizin kabulü için pasaportunuzda en az bir adet boş sayfanın bulunması da önemli hususlar arasında yer almaktadır. Bu koşullar hem tek hem de çift giriş işlemlerinde aranan kıstaslardır. Çoklu giriş vizesi işlemlerinde pasaportunuzun en az 9 ay daha geçerli olması şartı aranmaktadır. Pasaportunuz üzerinde yakın bir tarihte çekilmiş fotoğrafınızın yer alması gerekmektedir. Ayrıca başvuru evraklarınıza da bir adet fotoğrafınızı ve Çin Halk Cumhuriyeti Vize Başvuru Formunu doldurulmuş halde eklemeniz gerekmektedir.

Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)
Vize Başvuru Formu ( Yolcular tarafından imzalanması gerekmektedir.)
2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)
Renkli kimlik fotokopisi.
Otel ve uçak rezervasyonu.
Orjinal banka hesap cüzdanları.(5.000 USD karşılığı TL yada EURO olması gerekmektedir.)
Yerel savcılıktan alınacak, adli sicil kayıtı. (Arşiv kaydı yoktur yazılmalı.)

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Baş Konsolosluğunun 17 ekim 2011 tarihi itibari ile almış olduğu karar doğrultusunda eski tip (lacivert) pasaportlarla başvuru kabul etmemektedir.  

Fuar dönemlerinde yaşanan başvuru yoğunluğu nedeniyle vize teslim tarihlerinde gecikmeler yaşanabilmektedir.Yaklaşan fuar tarihlerini göz önünde bulundurmanızı ve -en az 4 hafta- öncesinden vize başvurunuzu yapmanızı önemle tavsiye ediyoruz. Uçak biletinizi vizenizi aldıktan sonra kestirmeniz, sizin zor durumda kalmanızı önleyecektir.

Fotoğraflar konusunda hassasiyet göstermeniz çok önemli belirtilen koşullar dışında kalan fotoğraflar sistem tarafından kabul edilmediğinden vize başvurunuz iade olacaktır.

Vize Formları mutlaka Başvuran kişi tarafından imzalanmalıdır. İmzalardan herhangi bir şüphe duyulması durumunda vize iade edilecektir.

Başvurularda Çin tarafından gönderilen Davetiyenin aslı gerekmektedir. (Aynı davetiye üzerinde belirtilmiş 4 kişi için 4 ayrı asıl davetiye sunulması gerekir)

Vize başvurularında dikkat edilmesi gereken önemli hususlar

Pasaportun yeni tip (kırmızı, çipli pasaport) geçerlilik süresinin en az 6 ay olması gerekmektedir.

Pasaportun vize bölümünde en az boş iki sayfa  olması gerekmektedir.

Tüm başvurularda vize formunun eksiksiz doldurulması ve imzalanması ve vize formu ile birlikte talep edilen fotoğrafın, son 6 ay içerisinde çekilmiş olması gerekmektedir.

Konsolosluk vize başvurusu sırasında, standart evrakların dışında farklı evrak talebinde de bulunabilir.

Konsolosluk işleme alınan ancak onaylanmayan pasaportlar için para iadesi yapmamaktadır.

Vize başvuru günleri pazartesi, Çarşamba ve Cuma’dır. Başvurunuzun zamanında yapılabilmesi için bu günlerden bir gün önce gerekli evrakların tarafımıza teslim edilmesi gerekmektedir.

Çektireceğiniz resim ebatları ekte ki örnekte ki gibi olmalıdır.

6 AYLIK ve 1 YILLIK vizelerde BELEDİYE ONAYLI davet mektubu talep edilmekte olup, daha önce Çine girişi olmayanlara ÇOK GİRİŞLİ VİZE verilmemektedir. 

Yabancı pasaportlar için konsolosluk farklı evrak taleplerinde bulunabiliyor bu sebepten lütfen telefonla bilgi alınız.

İstanbul Çin Halk Cumhuriyeti Başkonsolosluğu tüm vize başvurularında yeni çıkan bordo renkli pasaportları kabul edeceğini, eski tip lacivert pasaportları işleme almayacağını beyan etmiştir.

Normal (Bordo) pasaportlara vize istenmektedir.

Hususi (Yeşil) pasaportlara 30 güne kadar vize uygulanmamaktadır.

Hizmet (Gri) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
Diplomatik (Siyah) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.

Son Güncelleme: 07.01.2017 09:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.