04 Ocak 2017 Çarşamba 17:11
Belçika Vizesi Gerekli Evraklar 2017
banner61

Lezzetli çikolatalarıyla dünyaca ünlü olan Belçika hem değişik ve hoş tatlarıyla hem de oldukça etkileyici mekanlarıyla herkesi büyüleyen bir ülkedir. Özellikle çikolata şehri olarak bilinen ve oldukça lezzetli çikolataları bulunan Grand- Place hem merkeze yakınlığıyla oldukça kolay ulaşımı olan hem de ziyaret ettiğinizde oldukça eğlenceli vakit geçirebileceğiniz yerler arasında yer almaktadır. Ayrıca müzeleriyle de oldukça bilinen bu ülkeyi ziyaret ettiğinizde eğer müzik ile ilgileniyorsanız oldukça hoşunuza gidecek olan müzik aletleri müzesini mutlaka görmenizi tavsiye ederiz. Bu ve bunun gibi birçok tarihi mekana, değişik lezzetlere ve oldukça hoş manzaralara sahip olan bu ülkeye seyahat etmeniz ve Belçika vizesi işlemleriniz artık çok kolay gerçekleşecek.

Avrupa Birliği'nin bir çok önemli kurumuna ev sahipliği yapan ve Avrupa'nın gözbebeklerinden biri olan Belçika'ya yapacağınız seyahat öncesinde eğer Bordo (Umuma Mahsus) Pasaport sahibi iseniz vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Belçika’ya seyahat edecek başvuru sahipleri 90 güne kadar olan seyahatler için Belçika Schengen Vizesi almak zorundadır. Belçika Schengen Bölgesi ülkesi olduğundan alacağınız Belçika vizesi ile almış olduğunuz vize türüne göre diğer Schengen bölgesi ülkelerine de seyahat edebilirsiniz. Yapacağınız vize başvurusu için öncelikle bir randevu almalısınız ve aldığınız randevu gününde hazırlamış olduğunuz evrakları eksiksiz ve tam olarak teslim etmeniz gerekmektedir.

Belçika vizesi için online randevu veya “0850 840 2093” telefon numaralarından ÜCRETSİZ bilgi ve Türkiye geneli için randevu alabilirsiniz.

Başvuru sahipleri başvurularını 90 günü aşmayan bir seyahat gerçekleştirecekse Belçika Konsolosluğu tarafından yetki verilmiş olan aracı kurumu vasıtası ile yapmalıdır. Yapacağınız başvuru yoğunluğa ve resmi tatil günlerine de bağlı olarak ortalama 5 – 15 iş günü süresince sonuçlanacaktır. Yapacağınız başvuru türü Ticari , Fuar , Kongre , Kültürel yada Sportif katılımlardan birini içeriyorsa ortalama olarak 3 günde sonuçlanacaktır. 25 Eylül 2014 tarihi ile yürürlülüğe giren yeni parmak izi sistemine göre başvuru sahiplerinin vereceği parmak izi Schengen Bölgesi ülkelerinde 5 yıl geçerli olacaktır. Eğer 25 Eylül 2014 tarihi sonrasında bir başvurunuz bulunmuyorsa parmak izi zorunluluğu nedeni ile başvuruda bizzat bulunmanız gerekecektir ve parmak izi uygulaması zorunludur. Yapacağınız seyahat türü eğer ‘’Aile ve Arkadaş Ziyareti’’ kategorisini içeriyorsa Belçika’da bulunan yakınınızdan bir davetiye talep etmeniz gerekecektir. Davetiye’nin size ulaşması sonrasında başvurunuzu yapabileceğinizi unutmayın.

Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.)

Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır.)

Federal Belçika Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış, tüm masrafların kendileri tarafından karşılanacağını belirten ebeveynler tarafından imzalanmış dilekçe.

2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır.)

Yeni tarihli orjinal öğrenci belgesi.

Var ise araç ruhsat fotokopileri.

Seyahat sigortası ( yok ise tarafımızdan sağlanabilir)

Otel uçak rezervasyonu ( yok ise tarafımızdan sağlanabilir)

Sigorta dökümleri

Tam vukaatlı nüfus kayıt örneği (kaymakamlık ve nüfus müdürlüklerinden alınabilir)

Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli.)

Kimlik fotokopisi.

Muvafakatname (18 yaşından küçük olan çocuklar için noter onaylı orjinal muvafakatname istenmektedir.)

Ebeveynlerin iş evrakları.

Son Güncelleme: 04.01.2017 21:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.