01 Ocak 2017 Pazar 11:43
Avusturya Vizesi Gerekli Evraklar 2017
banner61

Eğer Avusturya’ya bir seyahat planlıyorsanız ve bir Bordo (Umuma Mahsus) Pasaport sahibi iseniz vize almanız gerekmektedir.Yapacağınız vize başvurusu öncesinde bilmeniz gereken bir çok detay bulunmaktadır. Bunlardan en önemli detay 90 güne kadar olan bir seyahat planlıyorsanız kısa süreli bir vize başvurusunda bulunmalısınız. Avusturya bir Schengen Bölgesi ülkesi olduğundan alacağınız Avusturya vizesi ile almış olduğunuz vize türüne göre diğer Schengen bölgesi ülkelerine de seyahat edebilirsiniz. Yapacağınız vize başvurusu için öncelikle bir randevu almalısınız ve aldığınız randevu gününde hazırlamış olduğunuz evrakları eksiksiz ve tam olarak teslim etmeniz gerekmektedir. Evrak kontrolünüzü Vize Destek aracılığıyla yaptırarak başvuru işleminizde problem yaşamadan işlemlerinizi halledebilirsiniz.  

Avusturya’ya yapacağınız vize başvurusu sonrasında ortalama olarak 5-15 iş günü süresince sonuç alabileceğinizi ve bu sürenin yoğunluk ile resmi tatil günlerine bağlı olarak değişkenlik gösterebileceğini unutmayınız. Başvuru sahipleri başvurularını 90 günü aşmayan bir seyahat gerçekleştirecekse Avusturya Konsolosluğu tarafından yetki verilmiş olan aracı kurum vasıtası ile yapmalıdır.Eğer 25 Eylül 2014 sonrasında Avusturya yada Farklı bir Schengen Bölgesi ülkenisine aldığınız bir vizeniz var ise başvuruda bizzat bulunmanıza gerek yoktur ancak ilk kez başvuru yapacaksanız 25 Eylül 2014 tarihinde yürürlülüğe giren yeni parmak izi sistemi nedeniyle başvuruda bizzat bulunulması gerekmektedir ve Parmak izi sistemi uygulaması zorunludur. Yapacağınız seyahat türü eğer ‘’Aile ve Arkadaş Ziyareti’’ kategorisini içeriyorsa Avusturya’da bulunan yakınınızdan bir davetiye talep etmeniz gerekecektir. Avusturya’da bulunan ve sizi davet eden yakınınızın almış olduğu Elektronik davetiyenin tanıtım numarası ile işlem yapabileceğinizi unutmayın.

Orta Avrupa’da yer alan ve denize kıyısı olmayan Avusturya Cumhuriyeti 9 eyaletten oluşan bir ülkedir. Turizm ve kış sporları açısından oldukça gelişmiş olan ülkenin en büyük ili ve başkenti Viyana’dır. Ayrıca Avusturya Avrupa’da kış sporları açısından merkez ülke konumundadır. Avusturya nefes kesen mimarisi, büyüleyici atmosferi ve tertemiz parlak bir gökyüzüne sahip olmasıyla ün salmıştır. Şehirde gezerken buram buram kültür kokusunu hissedebilir ve birbirinden farklı eserlerle donatılmış sanat galerilerini gezebilirsiniz. Ülkenin başkenti olan Viyana’da tarihte imparatorlara ev sahipliği yapmış sarayları gezebilir ve tarihi bir yolculuğa adım atabilirsiniz. Viyana’da bulunan gotik mimariye sahip Aziz Stephan Katerali de büyüleyici güzelliğiyle şehirdeki görülmeye değer yapıtların arasında yer alıyor. Avusturya’da konuşulan dil Almanca olmasına karşılık bazı park ve restoranlarda Boşnakça, Sırpça ve Türkçe yazılara da rastlanmaktadır. Almanca veya İngilizce biliyorsanız şehirde iletişim kurmakta zorluk yaşamayacaksınız. Avusturya’ya seyahat etmek istiyorsanız Avusturya vizesi alma zorunluluğunuz bulunmaktadır. 

Evraklarınızda bir problem yada hata olması durumunda başvurunuzu teslim edemeyeceğinizi unutmayın. 0 850 840 20 93 numaralı telefondan ÜCRETSİZ bilgi alabilirsiniz. 

·         Pasaport (Geçerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.) 

.          Var ise daha önceden tarihi geçmiş tüm pasaportlar

.          Konsolosluğa hitaben ,şirketin antetli kağıdına yazılmış dilekçe,  örneği belgelerde mevcuttur.

·         Vize Başvuru Formu (37.soru ve 2 adet vekaletname imzalanmış olmalıdır, Başvuru formu tarafımızdan doldurulacaktır)

·         2 adet biometrik fotoğraf. ( Arka fon beyaz ve yeni çekilmiş olmalıdır,vesikalık yada pasaport fotoğraflarından farklıdır.)

·         Banka hesap cüzdanları.(Hesap hareketleri ve 3-6 bin arası bakiyesi bulunan, güncel tarihli ,kaşe imza ve banka imza sirküleri eklenecektir.)

·         Şirket imza sürküleri fotokopisi.

·         Orjinal faaliyet belgesi.(Son 3 ay tarihli)(Ticaret odasından alınabılır, orjinal olmalıdır)

·         Vergi levhası fotokopisi. (Son dönem)

·         Maaş bordrosu (Son 3ay)

·         Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.

·         SSK işe giriş bildirgesi.

·         Var ise tapu fotokopileri.

·         Uçak.(yok ise tarafımızdan sağlanabilir)

·         Var ise araç ruhsat fotokopileri.

·         Seyahat sağlık sigortası. (yok ise tarafımızdan sağlanabilir)

·         Orjinal tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Nüfus müdürlüğünden veya kaymakamlıklardan alınabilir.)

·         Kimlik fotokopisi.

·         SGK hizmet dökümü. (e-devlet şifrenizle alabilirsiniz)

Son Güncelleme: 01.01.2017 13:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.