30 Aralık 2016 Cuma 00:32
Almanya Vizesi Nasıl Alınır ?
banner61

Türkiyenin sadece belirli şehirlerinde bulunan başvuru merkezleri aracılığı ile başvurunuzu yapabileceğinizi unutmayınız. Yapılacak işlem sırasına bağlı olarak Ankara ,Gaziantep, Bursa, İzmir, Antalya, İstanbul illerinden birinde başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvurunuz öncesinde ücretsiz telefon desteği almak için 0850 840 20 93 numaralı çağrı merkezini arayabilir randevu işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Randevunuz olmadan kesinlikle işlem yapamayacağınızı unutmayınız.

Başvuru sahipleri Almanya Vizesi başvurularını 90 günü aşmayan bir seyahat gerçekleştirecekse Almanya Konsolosluğu tarafından yetki verilmiş olan İdata kurumu vasıtası ile yapmalıdır. Yapacağınız başvuru yoğunluğa ve resmi tatil günlerine de bağlı olarak ortalama 5 – 15 iş günü süresince sonuçlanacaktır. Yapacağınız başvuru türü Ticari , Fuar , Kongre , Kültürel yada Sportif katılımlardan birini içeriyorsa ortalama olarak 3 günde sonuçlanacaktır. 25 Eylül 2014 tarihi ile yürürlülüğe giren yeni parmak izi sistemine göre başvuru sahiplerinin vereceği parmak izi Schengen Bölgesi ülkelerinde 5 yıl geçerli olacaktır. Eğer 25 Eylül 2014 tarihi sonrasında bir başvurunuz bulunmuyorsa parmak izi zorunluluğu nedeni ile başvuruda bizzat bulunmanız gerekecektir ve parmak izi uygulaması zorunludur. Yapacağınız başvuru öncesinde evraklarınızın tam ve eksiksiz olması en önemli etkendir. Buna ek olarak Çağrı Merkezimizi arayarak Seyahat Sağlık Sigortası ile ilgili de bilgi alabilirsiniz.Yapacağınız seyahat türü eğer ‘’Aile ve Arkadaş Ziyareti’’ kategorisini içeriyorsa Almanya’da bulunan yakınınızdan bir davetiye talep etmeniz gerekecektir. Davetiye’nin size ulaşması sonrasında başvurunuzu yapabileceğinizi unutmayın.

İdata Almanya Vizesi Nasıl Alınır bu sorunun cevabı yazımızın hemen başında anlattığımız gibi süreç randevu ve evrak teslimatı ile başlıyor sonrasında sonuç bekliyorsunuz.Yapacağınız başvuru yoğunluğa ve resmi tatil günlerine de bağlı olarak ortalama 5 – 15 iş günü süresince sonuçlanacaktır. 25 Eylül 2014 tarihi ile yürürlülüğe giren yeni parmak izi sistemine göre başvuru sahiplerinin vereceği parmak izi Schengen Bölgesi ülkelerinde 5 yıl geçerli olacaktır. Eğer 25 Eylül 2014 tarihi sonrasında bir başvurunuz bulunmuyorsa parmak izi zorunluluğu nedeni ile başvuruda bizzat bulunmanız gerekecektir ve parmak izi uygulaması zorunludur.

Son Güncelleme: 30.12.2016 17:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.